Haagse flower-power
De voorzitter van de OR Den Haag overhandigt de ingezamelde handtekeningen tijdens de Nationale Bijenkorfdag aan staatssecretaris Van Zeil, van Economische Zaken, 23 januari 1983
'Als de boosaardige Imker slechte dingen wil gaan doen met z’n Bijtjes, dan gaan ze prikken', verkondigde modeontwerper/zanger Jean Louzac zaterdagmorgen in de Haagse Bijenkorf, op het podium bij het Modecafé. En hij voegde er aan toe: 'Dit is mijn tweede tehuis en daar moeten ze vanaf blijven!'. Treffender kon het doel van de Nationale Bijenkorfdag niet worden samengevat. De Bijen waren hun prikacties begonnen met flower-power en tienduizenden klanten maakten luidkeels kenbaar dat hun 'tweede tehuis' hen dierbaar was: er werden maar liefst 22.000 handtekeningen opgehaald. De Carmiggelt/ van Straaten-draagtas was een doorslaand succes: iedereen wilde hem hebben.
'Als de boosaardige Imker slechte dingen wil gaan doen met z’n Bijtjes, dan gaan ze prikken', verkondigde modeontwerper/zanger Jean Louzac zaterdagmorgen in de Haagse Bijenkorf, op het podium bij het Modecafé.
Het Residentie Orkest en het Hongaarse Ensemble van Andrei Serban traden belangeloos op, evenals de voormalig Babe-zangeres Gemma van Eck. Klanten die argeloos een dagje kwamen winkelen, vroegen zich verbijsterd af wat er hier gebeurde... Om zich vervolgens vol overgave in het feestgedruis te storten.
Een delegatie van het actie-comité en de Haagse OR bood op maandagmorgen 30.000 handtekeningen aan aan de staatssecretaris van Economische Zaken Van Zeil, die ook betrokken was bij de onderhandelingen over een definitief akkoord met alle stakeholders. De lijst van steunbetuigingen ging vergezeld met de oproep: Een stadscentrum zonder de Bijenkorf is niet te doen, we geven dat instituut tweehonderd miljoen. En op zijn ministerie werd namens het comité een imposante vaas bloemen afgeleverd, met daarbij de aanmoediging: De Bijenkorf is fijn, laten we het fijn houden!