La Ruche selfservice
Het zelfbedienings restaurant La Ruche in Rotterdam in 1976.
In 1971 volgde een verdere modernisering van de horecaformules en werd een voor Europa uniek selfserviceconcept ontwikkeld, een Winkeltjes Restaurant, zo opgezet dat de gast steeds bij een ander shopje zijn keuze kon maken. Er waren shopjes voor onder meer koude dranken, salades, koude en/of warme gerechten, barbecue voor gegrilde vleesgerechten en koffie en gebak, en ijs.
Den Haag was de eerste die op het nieuwe zelfbedieningsconcept werd gebracht in 1974. In 1976 opende de Bijenkorf in Rotterdam haar winkeltjes- concept in zelfbediening. De klant kon na het bekijken van de verschillende keukens met koks zichtbaar achter de counters en de keuze voor haar gerechten voor het genieten ervan, kiezen uit vele verschillende zithoek sferen. In 1978 volgde Amsterdam.
In 1971 volgde een verdere modernisering van de horecaformules en werd een voor Europa uniek selfserviceconcept ontwikkeld, een Winkeltjes Restaurant.
Grafisch ontwerp van de entree van Bob Merchant Associates in 1971.
Grafisch ontwerp van het koud buffet van Bob Merchant Associates in 1971.
Grafisch ontwerp van de bier-en frisdranktapperij van Bob Merchant Associates in 1971.