Speciale menu's
Menukaart van het speciale Uiver-diner in 1934.
De jaren dertig waren rijk aan evenementen waarvoor in de lunchrooms speciale menu's werden samengesteld. Zoals in 1934 het KLM-Uiver diner en in juli 1938 het Versailles lunchmenu ter gelegenheid van het bezoek van het Engelse koningspaar aan de Franse regering in Versailles. En 1939 werd er een bijzonder menu samengesteld vanwege het evenement Rendez-vous op zee, dat de hele Bijenkorf op z'n kop zette.
In de keukens van de lunchrooms moest in oorlogstijd gewoekerd worden met steeds schaarser wordende ingrediënten. De enige die zich daar niets van aantrok was de mossel in de Nederlandse wateren, met als positief effect dat de Bijenkorf eind 1940 een speciaal oester- en mosselmenu wist te serveren. Waar bij de bijpassende wijnen zelfs niet mochten ontbreken!
De jaren dertig waren rijk aan evenementen waarvoor in de lunchrooms speciale menu's werden samengesteld
Menu Versailles in de lunchroom ter gelegenheid van het bezoek van het Engels koningspaar aan de Franse regering in Versailles, 1938.
Speciaal diner in 1939 in de lunchroom van het filiaal Rotterdam.
.Menukaart voor gasten uit Zeeland en Brabant, 22 november 1933
Oester en mosselen menu in 1940.