Contacten met kunstenaars
Kunsttentoonstelling Germ de Jong en van Uytvank in de Bijenkorf Amsterdam in 1925.
Traditiegetrouw huurde de familie Isaac tijdens de zomermaanden een villa in het Gooi en maakte daar, in het Larense hotel Harmdorf, kennis met de schilder Piet Mondriaan. Volgens Arthur zou zijn zuster Nelly in 1917 met Mondriaan de tango hebben gedanst. 'Al dan niet onder de ogen van vader en moeder', herinnert haar broer zich.
Mondriaans vriend Salomon Slijper, die in het naburige Blaricum woonde en goed bevriend was met de Isaacs, verzamelde werk van Mondriaan en spoorde Arthur Isaac aan om, net als hij, gericht kunst te gaan verzamelen.
Omdat Arthur Isaac hield van de sprookjesachtige etsen van Marius Bauer legde hij daar een aanzienlijke verzameling van aan, die later de kerncollectie van Marius Bauer in het Haags Museum zou worden. Een andere favoriete schilder van Arthur Isaac was Germ de Jong, die evenals zijn collega's Co Breman en Marius Bauer regelmatig zou exposeren in de Oosterse Tapijtzaal van de Bijenkorf. Daarna volgden nog exposities van bekende kunstenaars als Charley Toorop, Piet van Wijngaerdt, G.H. Grauss en Henri Le Fauconnier.
In de Oosterse tapijtenzaal op de derde verdieping van de Bijenkorf Amsterdam werden vele kunstexposities georganiseerd.
Schaal Makkums aardewerk collectie familie Isaac.
Schaal Makkums aardewerk collectie familie Isaac.