Afscheid van de modewinkels en mediumstores
Ingang Enschede filiaal
Met de invoering van de Premium Experience-strategie zag de directie in Enschede, Arnhem, Groningen, Breda en 's-Hertogenbosch geen mogelijkheden om deze strategie succesvol door te voeren’. Op termijn zouden daarmee 262 arbeidsplaatsen verdwijnen, een ingreep die intensief overleg met de Ondernemingsraad en de vakbonden vereiste, met als resultaat een gedegen sociaal plan. De kern van dat plan was een sterke inzet op herplaatsing in een ander filiaal of individuele steun bij het vinden van een nieuwe baan buiten de Bijenkorf (van werk naar werk begeleiden).
De winkel in Enschede sloot als eerste op 1 januari 2014, maar werd gelukkig onmiddellijk gevuld met een nieuwe Primark-vestiging, waardoor de binnenstad niet door een leegstaand pand werd ontsierd.

Met de invoering van de Premium Experience-strategie zag de directie in Enschede, Arnhem, Groningen, Breda en Den Bosch ‘geen mogelijkheden om deze strategie succesvol door te voeren’.
Bij de sluiting van Arnhem - net als Enschede op 1 januari 2014 - was door een onderzoeksbureau de mening van 800 consumenten in Nederland gevraagd over het besluit van de Bijenkorf om vijf van de twaalf vestigingen te sluiten. Bijna de helft (43%) had begrip voor de keuze; van de Arnhemmers was slechts 21% het hiermee eens, in Groningen 29% en 's-Hertogenbosch 31%.
Op 29 februari 2016 sloot ook de Bijenkorf in Groningen zijn deuren. Via een nieuwsbrief werden de vaste klanten geïnformeerd over de laatste openingsdagen en scherpe kortingen op de resterende artikelen.
Bij de sluiting van Breda vervielen in totaal 36 arbeidsplaatsen. Er kon al enkele maanden voor de sluiting sterk geprofiteerd worden van kortingen op tal van merken, maar de laatste weken was er spectaculair voordeel te behalen. Op 20 maart 2016 viel definitief het doek voor de Bijenkorf in Breda.
Op 31 maart 2016 ging ook de Bijenkorf in ’s-Hertogenbosch dicht, tot verdriet van de medewerkers, die elkaar huilend in de armen vielen. De laatste klant werd onder applaus naar buiten geleid, daarna ging het rolluik definitief naar beneden. In totaal vervielen hier 36 arbeidsplaatsen, 28 daarvan konden worden herplaatst in filiaal Eindhoven.
Sluiting van de drie Modefilialen
De investering van meer dan 200 miljoen euro in de zeven overgebleven filialen, zo volgens de directie van de Bijenkorf op middellange termijn 500 banen creëren. De omzet van de vijf afgestoten filialen bedroeg ongeveer 14 % van de totaalomzet van de Bijenkorf, inclusief hun webshopaandeel. Door de verdere groei in de zeven filialen en de sterke expansie van online verkopen in meerdere landen zou een stevige omzetgroei bereikt worden, waarmee het aantal van 500 arbeidsplaatsen verklaard kon worden.