Nieuwe impuls aan het eigen merk
Het nieuwe logo van het eigen merk in 2013.
Na de laatste landenactie in 2006, gewijd aan Buenos Aires, kwamen de eigen merken onder druk te staan. De Bijenkorf Huis Collectie en andere eigen modemerken werden geleidelijk minder succesvol, om plaats te maken voor andere merken. In de jaren tussen 1980 en 2008 hadden eigen producties als Alveare, Scenario, Greenhills, Julien Le Roy nog in belangrijke mate bijgedragen aan het imago van de Bijenkorf. Maar de invoering van de nieuwe Premium Experience- strategie, met het aantrekken van maar liefst tweehonderd externe modemerken, maakte heroverweging van het eigen merk noodzakelijk. Ook de bekende Verbijsterend-aanbiedingen gingen een onzekere toekomst tegemoet.

Helaas lukte het de Bijenkorf niet om deze nieuwe eigen merken, Julien Le Roy, Stillner, Mooia, Alveare en Scenario tot een groot succes te maken.
Toch wilde de Bijenkorfdirectie de eigen merken weer een nieuwe impuls geven, waartoe met Intomart-GFK een uitgebreid klantonderzoek werd verricht. Daaruit bleek dat van de 7,2 miljoen Nederlandse huishoudens maar liefst 67 procent van de Bijenkorfklanten hoorde tot de lifestylegroep, die we ‘wereldburgers’ zouden noemen. In de strategie bleef de focus gericht op nieuwe merken, de webshop en de vaste klanten, maar werd ook een nieuwe private label/private brand-organisatie opgezet, die in het voorjaar van 2012 met een vijftal merklabels succes moest gaan boeken. De eigen labels werden: Julien Le Roy, Stillner, Mooia, Alveare en Scenario.
Helaas lukte het de Bijenkorf niet om deze nieuwe merken tot een groot succes te maken. Al in het najaar van 2013 volgde een afslanking, waardoor uitsluitend de merken Mooia en Alveare overbleven. In 2014 werd de organisatie van de eigen merken afgebouwd en concentreerde de Bijenkorf zich nog uitsluitend op vernieuwing en aanvulling van Nederlandse en internationale merken.

Het nieuwe logo van het eigen merk in 2013.

Beeld uit de folder van het nieuwe eigen merk in 2013.